fredag den 18. maj 2012

IS-LAGKAGE

Blogtræf islagkage
Her følger opskriften på islagkagen der blev serveret ved Lone 's blogtræf på Klitgaarden.(på Lones blog kan du se et billede af Islagkagen.
Islagkagen er med 2 slags is og en choko-bund. (10 - 12 portioner)
Is er jo en fantastisk dessert, da den kan laves flere dage i forvejen.

Chokobund:
90 gram smør /bagemargarine
½ dl vand
1 tsk vaniljesukker
150 gram sukker
2 æg
100 gram mel
35 gram cacaopulver
1 tsk bagpulver

Tænd ovnen på 175 grader.
Smør/bagemargarine og vand kommes i en lille gryde opvarmes forsigtigt til fedtstoffet er smeltet. Æg, vanilje og sukker piskes godt til en tyk og hvid masse. Mel, bagepulver og cacao blandes og sigtes i æggemassen og vendes forsigtigt ind i æggemassen, vand med fedtstof tilsættes lidt af gangen, der vendes forsigtig rundt i dejen igen. Dejen fyldes i en smurt springform, 24 cm, bages í ca 20 - 25 min. - tjek med en kødnål om kagen er bagt. Når kagen er bagt og let afkølet sættes den i køleskabet - stadig i springform.
(når kagen er godt afkølet, så flækkes den i 2 med en skarp kniv)

Is med Daim / chokolade
4 pasturiserede æggeblommer
60 gram sukker
2 tsk vaniljesukker el. korn fra en ½ vaniljestang
½ l piskeflæde
100 - 150 gram Daim / chokolade, lys/mørk

Æggeblommer, sukker og vanilje piskes godt til en tyk æggesnaps. Fløden piskes, chokoladen hakkes - og det hele blandes sammen med æggemassen. Fór en sprinform med film (skal ha' samme str. som den chokobunden bages i) Fyld ismassen i formen - formen fyldes halvt. Hvis du vælger at lægge chokobund i midte og bund - så skal den første bund i nu, derefter sættes isen i fryseren.

Is med bær
6 pasturiserede æggeblommer
200 gram sukker
½ liter piskefløde
350 - 450 gram frosne bær (evt en pose blandede bær fra supermarkedets frysedisk)
Bærrene må gerne ligge og tø lidt i posen, da saften er med til at gi' isen farve, synes du ikke at der er nok farve så tilsæt et par spiseskefulde ribenasaft, koncentreret (eller andet rødt saft)

Æggeblommer og sukker piskes godt til en tyk æggesnaps. Fløden piskes, det hele blandes forsigtigt med bærrene. Ismassen  fyldes i oven i den frosne choko-is og der sluttes med en chokobund, isen dækkes med film og sættes i fryseren - efter 6 - 8 timer så er den klar.
Islagkagen præsenterer sig flot hvis den portionsanrettes med lidt frisk frugt ( jordbær, hindbær, kiwi m.m) evt. en klat flødeskum og et drys chokolade.  Isen deles let med en skarp kniv når den lige er taget ud af fryseren, men lad den lige stå lidt inden den serveres.

God fornøjelse....
Michael

4 kommentarer:

Lone sagde ...

Mums.. den er og var et hit..

Hvem vil ikke gerne forsøge sig med den...

Jeg linker til Jer senere i dag..

Lone

Trillemus sagde ...

Tusind tak for opskriften. Den skal bestemt prøves snart. Tusind tak for god forplejning ved Lones blogtræf.

Kh Mette

flet ogsjov sagde ...

Tusind tak for den skønne forplejning til blogtræf, og ikke mindst islagkagen, den var for lækker. Jeg kan godt se mig selv gå om bord i den igen, tak for opskriften :)

Louise sagde ...

TUSIND TAK! Uhm, den islagkage er helt vidunderlig. Vi er i vores familie ægte iselskere, så jeg glæder mig til at servere islagkagen herhjemme.